SLACKlive

Sobotní highline na Suškách 17.4.2010







Sobotní highline na Suškách 17.4.2010 Plány jsou hezký, ale dost často to dopadá úplně jinak...

Stejný to bylo s highline plánovanou na Drábkách. Kolem devátý odjezd z Liberce ve složení Kajoch, Kolouch a já. Účast potvrdil i Kwjet, kterej měl dorazit na místo.
Konečně jsem se po dlouhý době dostal někam ven. Venku krásně, skály suchý, fajn den na highline. S narvanejma báglama, já s ortézou na noze a ty dva s velkou chutí na přechody stoupáme ke skalám. Velký a hodně "pozitivní" překvapení nás čekalo až nahoře. Směr naší lajny přímo křižovalo přelanění!
Tak trénink tahání krys nahoru byl za náma a mohli jsme se přemístit na Sušky, kde chtěl tahat Vejvis a Stenley Ondrovu "Vánoční".
(Myšlenku, aspoň jim to naříznout v půlce, když nám to tam tolik překáželo jsme nakonec zavrhli). Po cestě na Sušky potkáváme v autě Šťávu, kterej nám tím přelaněním sebral pokus o napnutí a následný přechody. Nějaká oslava narozenin nás jako opodstatnění moc nezajímala.



No tak jsme si aspoň mysleli, že jedeme k připravený lajně na Suškách, přejdeme a zase vypadnem.
Kotvení měli kluci připravený, ale na lajnu to chtělo ještě trochu času. Po malých úpravách se povedlo napnout, Ovšem že by mezi náma byl aspoň někdo ,komu by ta lajna připadala bezpečná, to se říct nedalo!
I přesto tam Vejvis poslal přechod tam i zpět, po něm Stenley i s pokusem "čistýho" fullmana, ale při boji po otočce bylo slyšet akorát: "kunda", a už čapal lajnu, ale po postavení napohodu došel.
Nevim jak to bylo v pořadí, ale každopádně Kajoch a Kolouch přešli taky v klidu. Kajoch hnedka potom běžel do protějšího svahu pro "super fotky".



Říkal jsem si, že za pokus nic nedám, tak jsem sundal ortézu a doufal jsem, že mi to koleno zase nepřeskočí. Po chvíli sezení na lajně jsem se zase vracel, abych si aspoň vyzkoušel, jestli se vůbec zvednu ze sedu aniž by to koleno nepřeskočilo.
Zatim šla na lajnu Káťa, ale nakonec o přechodu změnila názor. Koleno mi dovolilo zvednout se, takže jsem přešel na druhou stranu a sedem podobajícímu se spíš pádu na lajnu, jsem zakončil přechod jedním směrem.
Nazpátek ještě čap, ale potom to pustilo. Po přechodu jsem zase navlíkl ortézu a bylo posekáno, pro mě dneska padla.
Stenley si to dával fakt luxusně a nechyběly u toho tríčky. Kajoch jako obvykle poležel v půlce a zbytek ještě trochu pochodil. Michal taky zkoušel, ale hlava odložila přechody na jindy.



Přijela ještě Lúca s Kurtzikem, taky pobrali nádech highline.
Skoro všichni jsme se shodli, že si tu lajnu zase tolik neužíváme.
Možná kdyby to bylo těch 17 metrů, byla by trochu povolnější k pohodovýmu chození, ale tahle byla prostě krátká na podvolení.
Naše tipy byly: 9, 12 a 14 metrů. Kajochovo pásmo prohlásilo upocenejch 12!
Těch 17 by to bylo maximálně i se systémem kolem skal nebo je v týhle oblasti nějaká měkčí klasa.
Po několika hodinách jsme usoudili , že chození už bylo dost, tak jsme začali balit.
Po povolení Kolouch doslova posunul"hodiny", vytvořený kamenem, za který byla lajna kotvená.
Celkově to bylo trochu pofidérní, protože při napínání lezlo kotvení hrozně nahoru, takže se to muselo ještě pojistit.



No a co se týče lajny: na několika místech trochu drblá (hlavně v půlce), dvoutuna z Clie a statika pod lajnou se celkem obstojně pohybovala. Slovy Koloucha: "dvoutuna se tomu jenom říká, já bych tenhle popruh na sáňky dal nadvakrát, abych vůbec svoje dítě do těch sáněk posadil..." Myslim si, že tohle mluví za vše.
Ale skupinový rozpoložení bylo dost pohodový.
Někdo si popolejzal, někdo se opaloval. Jediný co se neotestovalo byl pád do odsedky.
Ne že bychom to někomu přáli, ale chtěli jsme spíš vědět co to udělá se systémem. Byli tady sice potencionální zájemci(Kurtzik a Gula), ale nakonec jsme radši všechny kotvící kameny nechali na místě.

Pobalilo se, létající koberce popadaly a na programu byl odjezd. Někdo zůstal na lezbu, zbytek valil k autům.




Suma sumárum: napnuto, úspěšně pochozeno, všichni bez újmy, nic nepopadalo, počasí parádní, takže odškrtnuto.
Já osobně bych se na tuhle lajnu asi nemusel vracet víckrát, maximálně kvůli fotkám s tríčkama, který jsem nemohl kvůli kolenu, ale asi na to neumřu,když nebudou.

Tož hajlajn hajl!

Peeto.

  • HOME
  • BACK