SLACK live

Slacklinefest Hejnice



Podle ohlasů na právě skončenej vejkendovej slackfest usuzuju, že se akce líbila. To mě velmi těší, protože s pořádáním něčeho podobnýho nemáme právě moc zkušeností. Pár dnů před, jsem si říkal: "Hlavně aby se nikomu nic nestalo, počasí aby jakž takž klaplo a když by se tu ještě lidem líbilo, to už by byla třešnička na dortu. No a ejhle je to za námi a už se plánuje další ročník! Jelikož Sysel už celou akci shrnul, pohledem z venčí a napsal super článek- (www.horyifo) , tak já bych se pokusil přidat pár postřehů jaksi zevnitř. Nedřív bych se chtěl vrátit k závodům. Po zkušenostech z loňska (Bišík, Teplice, Chemnitz) jsem dospěl k názoru, že závody jsou kořením slacklinefestů. Proto jsem chtěl, aby i v Hejnicích nějakej ten závod proběhnul a tak jsme po konzultacích zvolili, tak jak jsme zvolili. Ráno Freestile a odpoledne Speed.





Co se týče triků na freestile zůstali jsme jenom u staticky prováděnejch a skoky jsme vynechali. To mělo jedinej důvod- nevíme jak je hodnotit. Triky jsme hodnotili podle databáze která je ke shlédnutí v sekci závody a každej se na ně mohl podívat taky v tištěný podobě na nástěnce.



Snažili jsme se bejt co možná nejobjektivnější i když jsme samozřejmě mnohdy oko přimhouřili.



Stínem, na jinak vydřené taškařici bylo vykloubený zápěstí nejstaršího účastníka - Helmuta,



kterej nás až do onoho pádu bavil bravurníma nástupama ze židle. No a ač bych to ani nečekal, dost lidí zajímalo jak si vedli, tak tady jsou kompletní výsledky:



Nutno zmínit, že ceny pro vítěze freestile nám věnoval kromě Red Bull taky Rock Point pro dívky
a Singing Rock pro chlapy. Děkujeme!



Podmračený odpoledne se pak neslo ve znamení rychlosti- Jednak přípravou závodních lajn a cílových doskočišť, ale samozřejmě především v závodě nazvaném Speedline. Tady na rozdíl od freestile jsme měli celkem jasno co se týče formátu závodu samotnýho- Nejprve na čas, kvalifikační kolo a potom dvojice pěkně první proti šestnáctýmu atd. Vítěz postupoval pavoukem osmi-čtvrt-semi-finále. Tady jsme byli nuceni nechat dívčiny závodit společně s chlapama jelikož jich bylo málo, ale vyhlásili jsme je potom, jako samostanou kategorii. Zde došlo k jedné politováníhodné chybě při vyhlašování, kdy jsme přehodili pořadí na 3-tím a 4-tým místě. Prostě jsme se sekli o půl vteřiny . Takže tímto se omlouvám Terce 3-tí místo a Lucce 4-tý místo. Co se týče výsledků, tak tady jen telegraficky Dívky: 1.- Barča, 2.-Loule, 3. Terka.



Chlapi-1.Honza Janoušek- Spídy Gonzáles, 2.- Smolda, 3. Kajoch. Ceny do Speedline a trička pro pořadatelský tým, věnoval Ocún a rychlá křídla přidal opět Red Bull. Děkujeme! K závodům ještě jedna věc. Je jasný že databáze triků je otevřená a ani bodový ohodnocení asi nezůstane pro příště stejný. Takže prosím posílejte fotky s trikama a návrhama bodování. Například nástup výmykem vzad sklidil velkou pozornost... No a co se týče ostatního? Velice mě překvapila a zřejmě nejen mě, lajna nad vodou-především ta 42 metrů dlouhá- to bylo maso. Vím, že nad hladinou která se třpytí a furt někam cestuje, se nechodí snadno, ale takovej Mordor jsem nečekal. Holt pořád je se čemu divit a výzev na lajně spíš přibejvá než ubejvá.



Skončím poučením. V případě, že byste museli nutně v noci dupat na palety, abyste nalámali dřevo na táborák, zkuste si napřed vzpomenout kdy naposledy jste dostali protitetanovku. To pro případ, že by se vám v zápalu boje podařilo dupnout vší silou na hřebík,abyste nemuseli zbytečně hledat střízlivýho řidiče k odvozu na pohotovost! Platnost očkování je 10 let. No a na úplnej závěr ještě poděkování zastupitelům města Hejnic, že nám umožnili uspořádat akci na koupališti a horolezeckýmu oddílu za zapůjčení pípy a chlazení ze zlatého oddílového fondu a za pomoc při hašení žízně.



Slacklinefest hajl! Kolouch.
Foto: Krtek a Míra