SLACK live

Keep Bilance 2008.

Keep Bilance 2008.

Na začátku roku 2008 jsme spustili provoz těchto webových stránek. Jedním z prvních úkolů, kterým jsme se zabývali, byla snaha o uspořádání Českého Poháru neboli Slackline Tour a vytvoření pravidel pro něj. Vznikla tak Databáze triků s orientačním bodovým hodnocením. Jak se ovšem později ukázalo, nepodařilo se nám sehnat generálního sponzora na celý ročník a i vzhledem k nedostatečnému zájmu o ČP , jsme od tohoto upustili. S odstupem času musím říct, že to bylo jenom dobře. Následující Slackline festy pak proběhly ve volnějším duchu a to následovně:

Hejnice: 20-22.6.
Premiérový ročník jsme uspořádali v areálu koupaliště v Hejnicích. Sobotní -soutěžní- program lehce narušovalo chladné a občas i deštivé počasí. Soutěžilo se jednak ve Freestile a také ve Speedline.

Co se týče hodnocení soutěží tak myslím, že Freestile byla poměrně zdlouhavá a jednotvárná záležitost, - i díky tomu, že se nemohli zařadit skoky...

Na rozdíl od Freestile, byla Speedline poměrně dynamická a i díky možnosti doskoků na cílové matrace, značně divácky atraktivní. Ceny pro vítěze a vítězky věnovali: Ocún, Singing Rock, Red Bull a Rock Point.

Nedělní program se pak , díky zlepšenému počasí nesl především ve znamení dvou wasrlajn na koupališti. Tady mnozí a mnohé poznali, že chodit nad vodou skutečně není stejné, jako nad zemí.


Damian

Bišík: Srpen
Druhý ročník a už vlastně kultovní záležitost! Bišík to je klasika. Neopakovatelná atmosféra, pomalu plynoucího času, regé a především setkávání se s přáteli. Do toho letní slunce a noční bouřka. Pohoda v nejčistším smyslu slova.

Soutěže probíhaly opět ve Freestile a Speedline. Pokus o urychlení Freestile změnou formátu, nepřinesl kýžený výsledek a taky delší lajny na spíd, bez možnosti doskoku, nepřispěly k atraktivnosti. Soutěže ale, nejsou na Bišíku to hlavní. Nicméně opět díky sponzorům: Rock Point a Singing Rock a majiteli areálu za pohostinství.


Bišík to je klasika

Neděle se nesla především ve znamení Highline, což bylo pro mnohé , myslím, jakési vyvrcholení celého víkendu. Stejně jako v loni , tak i letos, byla právě tahle lajna, tou první hajlajnou v životě, pro dost lajnerů a taky pro čtyři lajnerky. Prvními českými hajlajnistkami se tak staly: Bára, Klára, Kristýna a Mirka.


nejmladší Česká hajlajniska- Kristýna- 11 let

Teplice nad Metují : konec srpna Opět už druhý ročník- doprovodná akce při Filmovém fetivalu.

Freestile tentokrát probíhalo ve znamení vysoko nastavené laťky pro postup do finále, jímž byla už tradičně hajlajna natažená mezi dva stromy . Ve finále každý z postupujících musel vytasit to nejlepší z repertoáru a to cca 8m nad zemí! Úroveň kamsi do kosmických výšek posunul zejména Smolda svojí sestavou a především dirtyserfingem.

Sponzoři : Singing Rock , Bart Sport, Edelrid a Tilak.

Dále jsme se někteří z nás zúčastnili promo akce při závodě Světového Poháru v rodeu na divoké vodě v Praze Troji a slackline festu v Mayrhofenu s legendou highline H. Zakem . Tyto obě akce měly jeden společný jmenovatel a to počasí: sobota totální slejvák, neděle- slunce a wasserline. Mezi slacklinefesty nutno ještě zmínit slackline fest Na Vorovce- Litoměřické sekce a především taky vlastně první globální slacklajnová akce roku 2008 - Smoldovy narozky na Prvního Máje v Ostrově.


vasrlajna a létající Japonec- Troja


Ostrov na pohodu- Pepé a Smolda- První Máj

Highline:
Rok 2008 byl z mého pohledu především rokem highline. Okruh hajlajnerů se totiž oproti loňsku velice rozrostl- hlavně zásluhou již zmiňované hajlajny na Bišíku a taky několika hajlajnových akcí v Ostrově a okolí. Jako další důležitou věc vidím, že se podařilo přejít hajlajny přes 25 metrů délky. Mezi nejhodnotnější přechody bych zařadil highline na Frýdlantském Cimbuří, zimní Ořešník a samozřejmě Highline na Dogu, kde především Mirka potvrdila svojí příslušnost mezi hajlajnery , což je i ve světě, věc velice ojedinělá!
Jako nejdůležitější ovšem vidím ten fakt, že se podařilo všechny akce přežít! To, jak se v průběhu roku ukázalo, není totiž vůbec automatické! V roce 2008 jsme totiž dostali možnost poznat, že rčení: "hajlajna není nebezpečná" není vůbec pravda! Své by o tom mohl vyprávět především Pepé, který měl možnost několika měsíčního přemýšlení na lůžku poté, co po pádu do "odsedky" na jedné promo akci v Praze, prokopl bosou nohou okno a přeřezal si mimo jiné i šlachy! Pár dalších pádů bylo "vo chlup" a Kwjětův pád na namrzlé lajně na Ořešníku skončil naštěstí jenom 7-mi stehy na čele. Takže cenná zkušenost a vědomí, že: HIGHLINE JE NEBEZPEČNÝ SPORT!

Wasserline:


Königshein- červená lajna zatím čeká na přechod...

Léto se neslo především ve znamení vody. Jak jinak. Tradiční terén Königshein jsme navštívili několikrát mimo již klasických dvacítek jsme natáhli i jednu pajdu. Tu se nám ovšem nikomu nepodařilo přejít celou- takže máme se tam proč letos vrátit. Tady jsme taky dostali jedno ponaučení a to sice to, že pokud tam chceme spát a nebýt rušeni německou policií, bude dobré příště parkovat asi někde dál od hlídací báby a ne přímo na ofiko parkingu. V průběhu sezóny, se nám ovšem prolomit magickou vasrlajnovou pajdu, několikrát podařilo.


LBC-Harcov a Georgova parádní disciplína - cca 50 metrů -dvě třetiny nad mělčinou!

Longline:
Co se týče longline v roce 2008, tak tady jsme vyloženě stagnovali. Co vím, tak vlastně jedinou čistokrevnou stovku přešel na podzim Kwjět. Lajna v Ostrově měla sice hodně přes 90 metrů, ale kilo to nebylo. Pár kratších lajn kolem 60-ti metrů ovšem přešlo pár borců letos poprvé. Vědomi si toho a pod dojmem zamýšleného Klubu 100+ jsme se pokusili na sklonku podzimu napnout a přejít dvě lajny 103 a 105 m dlouhé. První pokus skončil nezdarem pro silný vítr a vývrat stromu a druhý , ještě méně slavně poté, co jsme přervali mojí novou 160-ku!


takhle se stovka šponuje....



...a takhle smršťuje!

Plánované akce:
Akce které jsou již teď na 99%.
První zatím plánovanou akcí bude akce pracovně nazývaná : 30/ 30 v Ostrově 15.- 17. 5. 2009. Plánujeme vedle sebe napnout a naráz přejít cca 30 lajn zhruba 30 metrů dlouhých a vytvořit tak ustavující světový rekord. Bude se jednat o jakousi performaci s doprovodnými soutěžemi v sobotu a v neděli pak higline a longline sejšn. Podrobnosti včas zveřejníme, ale už teď je jasné, že bude potřeba najít těch cca 30 lidí schopných: na tuty přijet, ochotných spolupracovat a přejít 30m lajnu. Podle toho, jak se nyní , na začátku ledna jeví situace, neměl by nikdo ze zúčastněných odjet s prázdnou. Prozatím jednáme se sponzorem...

Slackline fest Hejnice:
Druhý ročník- 19.-21.6. Přerod jara na léto - nejdelší den v roce. Prázdniny na krku a program posunutý oproti loňsku o stupínek vzhůru!
V sobotu budeme soutěžit o titul :" Jizerskej Spídy- Jizerská Spída"- rychlost a o "Jizerskej Vagabund a Vagabundka"- chůze na dálku s rukama v kapsách. Podrobnosti upřesníme později, ale mělo by to odsejpat a i ceny snad zajistíme.
Po loňsku opustíme soutěžní freestyle a necháme ho jako vyvrcholení akce na podvečer coby: Exhibitions No Limits Vasserline, trickline), živá hudba a hodnocení Jizerskej Šoumen a Šoumenka v rukách samotných soutěžících a publika.



Dále jednáme o možnosti bengálu až přes sobotní půlnoc a uvažujeme o třetí wasserline cca 100m dlouhé! Taky se posnažíme zajistit přímo v kempu longlajnu pro adepty na vstup do klubu 100+. A asi v pátek by neměl chybět táborák. Taky ohniváci předvedou svojí Fireshow...
Tak tolik pro zatím k Hejnicím.
Další víceméně jisté akce budou : Na začátku srpna Bišík a poslední prázdninový víkend Teplice- Upřesníme.

Slackline Zdar! Kolouch.