SLACK live

Petzl Slack Trip 2009


3

       Registration                                          

  Podrobnosti k programu:

  V podstatě se bude jednat o "klasickej" slackline fest jen s tím rozdílem, že místo freestile a speedline bude hlavním bodem programu disciplína zcela nová a tou je Maraton.

  Proč Maraton: Na konci loňskýho léta, na akci Ostrov plný pohody mě zaujal plac, v tu dobu plnej stanů. Pěkně rovnej terén, na obou stranách lemovanej břízkama. Původní myšlenka byla, uspořádat jen jakousi performanci s třicítkou lidí na třiceti lajnách- jen tak pro foto.
  Na jaře se však ukázalo, že by o akci měla zájem firma Petzl a celá akce by se mohla nést ve znamení Petzl Slack Trip. To už ale bylo jasný, že nepůjde jen o to, nafotit pár lidí na lajně, ale je potřeba celou akci pojmout poněkud velkoryseji. No a tak se zrodil nápad uspořádat pětihodinový "pochod" po třiceti lajnách a zjistit kolik kiláků se na nich dá ujít a jelikož to bude asi poprvé, tak vlastně i ustanovit jakýsi rekord- aby bylo v budoucnu co překonávat. Máme rádi výzvy!



  Podrobnosti k Maratonu:
  Bude se chodit na cca 30 lajnách, 30m dlouhých a půjde o to,co nejvíckrát je přejít. Na každé lajně bude vyznačena vzdálenost 30 m. Platný pokus je tehdy, když se nastoupí na tejpě nebo za, (kontakt nohou) a bez pádu se dojde na druhou stranu. Po kontaktu nohou tejpky- (nebo za) následuje buď seskok, nebo otočka a cesta zpět.
  V případě pádu mezi tejpama, buď lajner -ka nastoupí znovu na začátku, nebo přenechá lajnu někomu jinému. Za každý platný pokus dostane lajner od rozhodčí-ho razítko na kartičku, kde bude jeho jméno . V případě, že kartičku zaplní razítkama, dostane novou a pokračuje. Kartičky odevzdává průběžně rozhodčím. Po ukončení Maratonu v 15 hodin se sečtou platné pokusy, vynásobí se délkou lajn a vyhlásí se kolik se ušlo kiláků.
  Jelikož kartičky budou na jméno, vyhlásí se i lajner s největším počtem kiláků. První, druhej , třetí a nejlepší lajnerka dostanou ceny od firmy Petzl. Dalším oceněným bude nejlepší Onsajtér. To bude ten, kdo ujde nejvíc metrů než poprvé sestoupí, nebo. spadne.

  Jelikož je pouze omezený počet možností kotvící bodů, bude potřeba svojí účast v Maratonu předem nahlásit.
  Takže: hledají se lajneři a lajnerky, ochotný a schopný: Natáhnout si svojí lajnu, tu (co nejvíce krát) přejít a podílet se tak na vytvoření "rekordu".
  Prvních třicet přihlášených, bude mít možnost startu v "první vlně" a s tím spojenou větší šanci na vítězství v počtu ušlých km...Podmínkou startu v Maratonu je účast v tričku sponzora pokud to povětrnostní podmínky dovolí...

  Maraton ovšem nebude to jediný co můžete od Petzl Slack Tripu očekávat.
  V pátek odpoledne a večer-lajny všude kolem.Before party. V noci fireshow a osvětlený lajny.
  V průběhu Maratonu samozřejmě opět možnost pro "nemaratonce": lajny všech možnejch dýlek.
  Po Maratonu after party s kapelou, night line, fire show...
  No a v neděli longline 100+ a 127m

  

  Night lines:
  Lajny osvětlený loučema jsou už jakýmsi standardem na slackfestivalech. Tentokrát ovšem posuneme celou záležitost zase o něco dál. Místo loučí použijeme lampiony. Místo jedný až dvou lajn jich nataháme hafo a čelovky od Peztla budou pověstnou třešničkou na dortu.
  Proto bychom Vás chtěli požádat, abyste si, kdo bude moct, přivezl lampion a svíčku. K dokreslení atmosféry nočního panoptika skvěle fungujou barvy na tělo - takže kdo má nezapomeňte vzít sebou.

  Přihlášky:
  Dole pod článkem vyplň jméno, velikost trička a pokud se cejtíš na Maraton tak připiš: Maraton.
  Každý přihlášený dostane tričko Petzl Slack Tripu a 30 nejlepších "maratonců" dostane navíc čelovku Petzl.
  Prezentace potom bude probíhat jak v pátek, tak i v sobotu v prostoru kempu.
  Podmínkou prezentace bude podpis bezpečnosti- (vstup a účast je na vlastní nebezpečí) a zaplacení startovného ve výši100 Kč( 4 EU ). Účastníci zároveň napíšou svůj tip na vzdálenost která se ujde v Maratonu a nejpřesnější odhad vyhraje cenu(Petzl)

  Rozhodčí.
  Potřebujeme zajistit nejméně 10 lidí, kteří budou ochotni pět hodin dohlížet na svůj vymezenej sektor - (cca 6 lajn na jedný straně) a potvrzovat úspěšný přechody razítkem. To předpokládá kromě jisté dávky důvěryhodnosti notnou dávku občanské bezúhonnosti, trpělivé a nekompromisní preciznosti, střízlivost a schopnost práce s razítkem. Za což jim můžeme slíbit: vstup zdarma, tričko,čelovku a občerstvení v průběhu Maratonu.
  Takže těšíme se na setkání.
  Slackline Zdar!
  Kolouch.

  

       Registration