SLACKlive
<>

navigace

  • HOME
  • BACK
  • Repor od přátel z Polska


    Grolsch Highline Expedicion: Část druhá: Lost Arrow Spire



    Vysvětlení na úvod:
    Našim sponzorem je Grolsch,od kterého máme peníze na letenky, víza a na cestování tady.Není to moc , ale musíme s tím vyjít. Část peněz máme našetřených. Po státech jezdíme v autě Faith...




    Korny:
    S každou další zatáčkou té kamenité cesty jsem se chtěl střelit do hlavy. Víc než tři hodiny nelehkého přibližování s bágly plnými železa a lan nás pomalu ale jistě zabíjely. Když jsme dosáhli Yosemitských Upper Falls, slunce již zapadalo, takže jsem natahování lajny nechali na další den.
    Každý viděl stovky fotek téhle highline. Janek měl tu možnost se po ní projít v roce 2007.
    Lost Arrow Spire Classic Line. Svatý Grál mezi higline. Jako Jimi Hendrix mezi kytaristy, jako Marylin Monroe mezi herečkami a jako El Capitan mezi skalami – Lost Arrow Spire je mystický. Žádné fotky ani žádná slova nemohou plně vyjádřit, jak magická lajna ve skutečnosti je.



    Janek a Damian lezou na Spire namontovat lajnu (s mojí a Brianovo pomocí). Celá akce si žádá nějaký čas – lajnu nelze natáhnout bez velmi dobrých lezeckých schopností. Naštěstí celá montáž probíhá bez problémů a po chvíli je vše připravené pro první přechody.
    Je těžké vyjádřit jaké jsou pocity, když stojíte na lajně, a rozhodně je nemožné popsat, jaké to je po ní jít, po Lost Arrow Spire line. Expozice je ohromná, a ačkoli je lajna poměrně krátká, je velmi těžké ji chodit. Ale nakonec jde všechno poměrně hladce. „Joooooooooooo!



    Celé údolí může tenhle výkřik slyšet jenom za dnešek asi 12krát. Šest lidí dává fullman na největší legendě highline. Šel jsem jako první a po chvíli boje se strachem, jsem to tam poslal. Další rychlé fullmany posílají Brian, Jordan, Daemon, Faith a Janek.
    Faith dává onsight, což je historicky první ženský onsight téhle lajny. Janek ji přešel se svým swami-beltem (první polský přechod se swami).
    Kluci sundali lajnu a všichni jsme se vrátili do základního tábora na vrcholu a potom sešli dolu do legendárního Camp 4, což se nám podařilo ještě před předpovídanou bouřkou.
    Akce se na 100% povedla – v jeden den se nám podařilo lajnu natáhnout, šest lidí ji přešlo a ještě jsme ji stačili sundat.



    Nevíme, jestli nám počasí dovolí uskutečnit každou lajnu, kterou jsme plánovali, ale následující cíle jsou: dlouhá Lost Arrow Spire Line a Yosemite Falls highline.
    Přejte nám štěstí!

    Více info na http://facebook.com/themarkorgpl

    http://slackspirit.pl

    Korny