SLACKlive
<>

navigace

  • HOME
  • BACK
  • Repor od přátel z Polska


    Grolsch Highline Expedicion: Část třetí.
    Lost Arrow Spire Long highline






    S každou další zatáčkou téhle cesty si říkám, co tu do pekla dělám? Výraz Kornyho, který jde za mnou, přesně odráží to samé. Po rychlé akci včera večer na kratší L.A.S highline, kdy jsem utíkali před deštěm, jsme sešli do Camp 4.
    Když jsme opouštěli naše stany druhý den ráno, azurová, vymetená obloha nám ukázala, jak nepřesné jsou americké předpovědi počasí.
    Takže jsem se rozhodli, že se znova vydáme na tu vražednou cestu a strávíme další tři dny u Upper Yosemite Falls.
    Janek, Faith a Jordan jdou nahoru za světla, zatímco já a Korny zůstáváme dole několik dalších hodin kvůli nabíjení baterií. Po té, co jsme si dostatečně vychutnali doplňování kávy zdarma, jsme se vydali na cestu, v tu chvíli už byla tma, ale na druhou stranu jsme měli o něco lehčí batohy, což nám o trošku usnadnilo cestu.




    Další den byl také slunečný a natažení 33m bestie šlo hladce, hlavně díky lanu, které jsme nechali na věži.
    Já jsem šel první. Je těžké popsat, co se mi v tu chvíli dělo v hlavě. Strach mě skoro paralizoval, kombinace výšky, expozice a místa dělá tuto highline zvláštní a zároveň tu nejděsivější, po které jsem kdy šel. První pokusy šly skvěle, můj mozek konečně chytl správnou vlnu a po několika minutách jsem byl dal volný průběh adrenalinu, křičel jsem tak nahlas, jak jen to šlo, směrem do údolí. První polský přechod byl historický.
    Stále nemůžu uvěřit, že jsem to udělal. Cesta zpátky byla těžší a povedlo se mi ji přejít až na třetí pokus.



    Po mně šel Janek, který uskutečnil druhý polský přechod a zároveň první stylem OS FM. Ale na to jsme si už zvykli.
    Po něm přišla na řadu Faith, která po prvotních bojích nakonec lajnu přešla, jako první žena v historii. Po ní Jordan a Korny dávají několik pokusů, ale únava z dlouhé cesty jim nakonec nedopřává přechod. Mezitím se Brian s Emily přidali k nám a také se pokoušejí o přechod.



    Následující ráno se počasí změnilo na neuvěřitelně chladné a větrné. Předpověď hlásila déšť na odpoledne a tentokrát to vypadá, že se vyplní. Korny dává dva pokusy na lajně, ale obzvláště silný vítr znemožňuje další pokusy. Přicházející mraky nás donutili sbalit věci a zapomenout na Yosemite Falls highline. Sundání lajny se ukázalo být noční můrou, kterou každý z nás chce zapomenout tak rychle, jak jen to bude možné. Neuvěřitelně silný vítr a zima mě udělaly šťastným, že jsme pořád naživu po tomhle stahování. ;).
    Předpověď na zítra vypadá celkem dobře, takže jsme naplánovali další klasickou highline – 30m dlouhou Taft Point. Výstup a instalace se zdá být jednoduchá, takže to bude příjemný odpočinek po téhle highline.


    Více info na http://facebook.com/themarkorgpl

    http://slackspirit.pl

    Daemon