SLACKlive

Repor od přátel z Polska


Grolsch Highline Expedicion: Část šestá.
Las Vegas



Když mě k mému překvapení dnes ráno probudil kokrhající kohout, na malý okamžik jsem myslel, že jsem zpátky doma.
Řekl bych, že každý, kdo měl to štěstí být hostem u Marii a Ricka, měl podobný zážitek.
Úžasné ráno provoněla čerstvě vařená káva, ne ta instantní, která se stala neodmyslitelnou součástí našeho běžného rána, ale skutečná káva. Kolem celého stolu se to hemží úsměvy, všichni si užíváme této báječné společnosti a obdivujeme výhled, který se nám naskýta z tohohle krásného domu.

Než budu pokračovat, asi by bylo vhodné se vrátit na úplný začátek...
Kvůli sněhu a zimě jsme se rozhodli cestovat na jih – přímo do domu Marii a Ricka na předměstí L.A. Tenhle úžasný pár je zodpovědný za vznik vůbec první společnosti zabývající se slackline, Slackline Brothers Inc., již před 10 lety.




Noc před příjezdem do L.A. jsme strávili v Las Vegas, kde jsem tahali trickline podél hlavní třídy „the Strip“. Nakonec jsem skončili v hotelu Hooters Hotel and Casino, kde se nám podařilo sehnat velký pokoj pro 6 lidí za 30$, který byl špinavý přesně tak, jak se dalo očekávat.
Po více než 8 hodinách jízdy a řádném zabydlení v hotelu jsme spolu s Kornym, Jordanem a Brianem vyrazili do města obhlídnout potencionální místa na slackline. S pivem v ruce (Las Vegas je jediné město ve státech, kde můžete legálně pít alkohol na ulici) jsme natáhli první krátkou lajnu před slavnou fontánou Bellagio a Harley Davidson Cafe. Ve výsledku jsem si nevydělali moc peněz, ale za to máme naprosto jedinečný zážitek.
Mezi střípky našich vzpomínek na Vegas se kromě natažení trickline zařadili i reakce opilých diváků, náš osobní rapper/uvaděč stripshow, který celou show vyburcoval a spousta dalších vzpomínek a zážitků...





Další den jsem se rozhodli, že se ještě jednou pokusíme vydělat nějaké peníze na „The Strip!.
Naneštěstí jsme z každého místa, kde jsme se pokusili lajnu natáhnout, byli hodně rychle vyhnaní. A jelikož po nás ten chlapík šel tvrdě a už nebylo takové horko, bylo načase se přesunout do L.A. navštívit naše nové hostitele.
Po pětihodinové jízdě jsme se konečně dostali na začátek nejstrmější ulice v LA, kde těsně pod vrcholem bydlí Maria a Rick. Nakonec jsme dům našli bez větších potíží, asi hlavně díky lajně, která byla natrvalo natažená před tímhle úžasným domem.
Rick nás přivítal velmi vřele, až jsme se cítili skoro jako součást rodiny, rodiny, které stála u založení téhle speciální slackline komunity.



Předběžný plán, který prozatím visí ve vzduchu, je, že tady strávíme celý týden, zařídíme některé věci a budeme se připravovat na náš další výlet do Joshua Tree.
Když jsem si procházel kolekci průvodců, kterou mají tady v domě, narazil jsem na průvodce J Tree bouldering.. Obrázky zaručeně nemůžou vystihnout krásu téhle oblasti, ale alespoň pro začátek zažehly jiskru našich představ.... Daemon



Více info na http://facebook.com/themarkorgpl

http://slackspirit.pl