SLACKlive

7.února 2010 – Klodzko, Polsko





Big Boy

Jak se tak dívám z okna na těch 1,5 metru sněhu, vím, že to pro mě znamená konec výletu. Myšlenky, kterými jsem pořád v poušti, zápasí s realitou. Stejně jako spaní uvnitř mi připadá značně klaustrofobické.
Výhled na hvězdy vystřídal studený strop. A místo vytí kojotů teď slyším leda tak zvuk budíku.
Jo, jsem doma. Ale tak nějak být nechci. Cítím se jako feťák, kterému chybí dávka, chci zase highline a lezení. V hlavě se mi vytváří spousta dalších projektů.
Další výlety, další highline, další cesty, pokračovat v životě plném slackline a znova na plno cítit, že žiju.



Ale začněme od začátku.

Dva dny po posledním příspěvku se Michal „Korny“ Korniewicz zranil při boulderingu.
Ve snaze překonat jeden z mnoha problémů v Manv Boulders si vyhodil rameno. Měl štěstí, jelikož jeden lezec-doktor byl poblíž a pomohl mu vrátit vykloubené rameno, ale všichni jsme věděli, že pro něj výlet končí.
Návštěva u lékaře byla jako vynesení rozsudku. Rychlé přebookování letenky a Korny je zpět v Polsku o tři týdny dřív, než skončil výlet

Co můžeme dělat?
Tohle se prostě stává. Přejeme Kornymu brzké uzdravení a pokračujeme v lezení.
Dali jsem se na spáry a přelezli několik místních klasik. Ruce jsme si totálně oddělali v cestě John Bachar’s „PigPen“ – krásná převislá spára.




Brzy po Silvestru se mnoho našich přátel vydalo do Joshua Tree, včetně světového rekordmana v highline – Jerry „Slackin-Jer“ Miszewski.
Na 2.ledna jsme se spolu s ním vypravili do Cave Corridor, abychom natáhli a zkusili slavné „nepřešlé“ projekty.


Faith- Big Boy

The Big Boy.
Když jsme ji natáhli, zjistili jsme, že je neskutečně prověšená, takže na ní měl šanci jedině Jerry, který je specialista na volné lajny. Což potvrdil, když přešel na druhý pokus! A po krátké pauze následovat FullMan.
Jerry byl jediný, komu se povedl úspěšný přechod na takhle natažené lajně. Kromě něj se podařilo Jankovi několik slušných pokusů.


Daemon- Big Boy

Dva dny pokusů nepřinesly žádný úspěšný přechod a lajnu jsme stáhli.
Pro mě to znamenalo ztrátu motivace. Nevím proč, ale přešla mě chuť na lajny. Možná kvůli vyčerpání, možná kvůli těm dvěma měsícům, kdy jsme jen chodili highline a odpočinek byl vždy hodně krátký, což nebylo zrovna dobré pro můj jak fyzický tak psychický stav. Myšlenkami jsem se stále častěji ubíral k lezení. Ale kdo by si pomyslel, že se to rychle změní.

...


Po akci Cave Corridor následovalo natažení EBGBs highline.
Ano, jedno kotvení je na vrcholu boulderu, na který vede jeden z nejznámějších lezeckých cest v Joshua Tree – EBGBs (Michael Reardon tuhle supertechnickou cestu vylezl freesolo ve filmu Petera Mortimersna - Return 2 Sender).
Odhadem byla lajna dlouhá 39metrů, ale ze začátku vypadala podivně dlouze. Napínaní bylo složité a zabralo hodně času.
K natažení jsme použili dva kusy lajny Type-18 (plochá, nylonová, supersilný materiál), kterou nám věnovala BALANCE COMMUNITY, Jerryho společnost. Díky moc, Jerry!
Hlavní lajna byla protáhlá o 10procent a backup o 5procent.


EGB-Janek.

Nakonec se ukázalo, že lajna byla hodně volná a pružná (nylon je oproti polyesteru pružnější, ale právě kvůli tomu je tak pevná). První den dal Janek přechod jedním směrem, ale ne bez problémů. Druhý den přidal Fullman.
Jordan musel zápasit tři dny, aby se mu nakonec podařilo lajnu přejít – třetí den na asi druhý pokus.
Já neměl moc motivace pro highline a spíš mě zajímalo lezení, ale vidět Jordana bojovat mě znovu nadchlo. Ale tahle lajna byla ten typ, na který si nejdřív musíte zvyknout, a na to jsem neměl dost času.
Bylo to trochu potupné. Faith měla několik slušných pokusů, ale žádný úspěšný.
Po napnutí jsme měřili délku a vyšlo nám 50metrů, což Jordana potěšilo, jelikož tím překonal svůj osobní rekord.

Dokončení příště.


Více info na http://facebook.com/themarkorgpl

http://slackspirit.pl