SLACKlive

Rok 2009, pohledem z Plzně









Na jaře moc živo nebylo a lidi se po zimním spánku pomalu rozhejbávali.
Až když už bylo hodně teplo, tak se poradně začalo v Plzni chodit. Nad řekou Úhlavou u jedné oblibené hospody jsme párkrát napnuli wasserline.
Má něco malo pod 30m (odhad). Přešel jsem ji já a v později se to povedlo i Kropáčkovi. Sergey a Komínek měli nadějné pokusy, ale nepodařilo se.
Ze začátku jsme párkrat vyjeli na festíky. Petzl-slack-trip, Hejnice a Bišík.








Přes léto se povedlo pár úspěšných pokusů. Sergey přešel svoji první highline -
První Ostrovní (asi 15m), Kropáček s Komínkem si zvedli rekord z 15m na 40m na Petzl slack-tripu a já nejdřív na 125m a tejden na to rekord zvednul na 135m.









Koncem léta Kropáček s Komínkem objevili parádni místo na highline, kde jsme ji uz 5x dělali... 10m vysoká a 35m dlouhá Tyršovska hajlajna. Zatím jsem ji přešel jenom já.
Koupil jsem Šampaňské, které stojí pokaždé na druhé straně hajlajny nad kladkostrojem a čeká na dalšího úspěšného hajlajnera.






Na podzim se rozjely longlajny. Hostující Kwjet přešel 168m OS, Kropáček dal 62m, LaDa šoupnul svůj rekord na 71m OS. To udělal i Sergey na té samé longlajně. LaDovi to ale nestačilo a za půl hodiny dal 85m.




Jinak začalo chodit více lidí na kratšich lajnách. Jestli budou chodit pořád, tak další rok by se jich pár mohlo zařadit mezi longlajnery. Ocěkávám, že Plzeň bude mít na konci roku 2010 minimálně 4 přírůstky do klubu 100+.
Doufam, ze jsem se v moc věcech nespletl a na nikoho nezapomněl. I když se mi to poslední dobou stává často.
Slackline ale samozřejmě není o trikách nebo výkonech v high/long line, ale o zábavě a pohodě, která okolo toho je.



Honzís

Se slacklinou jsem se poprvé setkala asi tak před šesti měsíci a když jsem to viděla nenapadlo mě říct nic jinýho než..."týjo..to je hustý". Bylo to pro mě dá se říct osudové setkání, protože od té doby jsem tímto sportem úplně fascinovaná. Baví mě se koukat na výkony ostatních a obdivovat největší borce,ale také zlepšovat sama svoje dovednosti a posouvat své meze. Slackline pro mě znamená výzvu, schopnost koncentrace, spoustu srandy a setkání s kamarády. Už se zkrátka strašně těšim na jaro, až bude nějaká větší akce..





Tereza



  • HOME
  • BACK